Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бившият директор на ФБР Джеймс Коми вярва, че Тръмп е възпрепятствал правосъдието

16 април 2018, 08:51 часа • 2204 прочитания

Доналд Тръмп е "морално неспособен" да бъде президент на Съединените щати, каза в интервю за телевизия ABC бившият директор на ФБР Джеймс Коми.

"Не вярвам в тези истории, че той ще се окаже с ментален дефицит или в ранните стадии на деменция", казва Коми в интервюто. "Не мисля, че е медицински негоден, мисля, че е морално неспособен да бъде президент", добави той.

Според Коми Тръмп е опитал да възпрепятства правосъдието що се отнася до разследването за евентуалната руска намеса на президентските избори в САЩ. Става въпрос за случая, при който в Белия дом Тръмп казва на Коми в качеството му на директор на ФБР да не бъде суров с Майкъл Флин – бившият вече съветник на Тръмп, който беше хванат в нерегламентирани срещи с руския посланик в САЩ Сергей Кисляк. По думите на Коми, Тръмп му казал, че се надява, че може „да остави” случая. Бившият директор на ФРБ смята, че в този случай има доказателства за опит за възпрепятстване на правосъдието. И добави, че ако Тръмп е смятал, че това е редно, не е трябвало преди това да моли другите присъстващи – вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс и правосъдния министър Джеф Сешънс, да напуснат помещението.

Освен това Коми коментира и данните от т.нар. руско досие на Тръмп, съставено от бившия британски шпионин Кристофър Стийл, в което има информация, че през 2013 година той е бил в хотел "Риц Карлтън" в Москва и там си е организирал оргия с проститутки, включително с пикаене. "Възможно е, не знам", каза бившият директор на ФБР, който поясни, че самият Тръмп в три отделни случая пред него отричал това.

За финал Коми сподели и, че съжалява, че не е бил по-твърд спрямо бившия правосъден министър и главен прокурор на САЩ Лорета Линч, когато тя настоявала той да не използва думата "разследване" по отношение на имейл скандала с Хилари Клинтън. Припомняме, че Клинтън беше уличена, че като държавен секретар на САЩ е изпращала имейли с държавна информация, включително секретна, от личната си поща т.е. от незащитен сървър.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес