Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Без резултат завърши руско-американската среща за Сирия

05 септември 2016, 08:30 часа • 1655 прочитания

Американски дипломати съобщиха, че не е постигнато споразумение в разговорите около Сирия, водени между САЩ и Русия в кулоарите на Г20 в Китай, предаде АФП.

Топ дипломати от САЩ и Русия не успяха в понеделник да постигнат споразумение за облекчаване на борбата в Сирия. Според висш служител на Държавния департамент, различията остават.

Според официалните лица, последният кръг от преговори между държавния секретар на САЩ Джон Кери и руския външен министър Сергей Лавров в кулоарите на срещата на върха на Г20 в Ханджоу е приключил без споразумение, предаде БГНЕС.

Вчера президентът на САЩ Барак Обама също обяви, че без отстъпки от страна на Русия ще бъде сложно да се премине към нов етап от урегулирането на конфликта в Сирия.

Групата на 20-те включва 19 страни и Европейския съюз (ЕС), които представляват общо 85% от световното богатство и две-трети от населението на Земята.

Дискусиите на годишната й среща са съсредоточени върху координирането на финансовите и икономическите политики. Тя е и първокласна възможност за ръководителите на най-силните държави на планетата да обсъдят най-сериозните актуални проблеми като геополитическите кризи и климатичните промени

 

 

Росита Илкова
Росита Илкова Отговорен редактор
Новините днес