Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Белият дом се готви за подписване на документ между Вучич и Хоти

04 септември 2020, 12:24 часа • 2192 прочитания

Разговорите между делегациите на Белград и Прищина, водени от сръбския президент Александър Вучич и косовския премиер Авдулах Хоти, продължават днес във Вашингтон с участието на служителите на Белия дом Ричард Гренел и Робърт О'Брайън.

Според "Гласът на Америка", Белият дом е съобщил в четвъртък вечерта местно време във Вашингтон, че президентът на САЩ Доналд Тръмп ще се срещне днес в Овалния кабинет с двамата лидери Вучич и Хоти, ще присъства на церемонията по подписването и ще участва в тристранната среща. В изявлението на Белия дом не се казва какъв е документът или договорът, който ще бъде подписан.

След срещата в Белия дом и Вучич, и Хоти ще имат отделни срещи с държавния секретар на САЩ Майк Помпео в Държавния департамент.

След вчерашните преговори Вучич заяви, че няма да има дискусии за взаимно признаване, докато Хоти каза, че няма да има други теми освен признаването.

Дъщерята на американския президент - Иванка Тръмп, която обикновено присъства на всички важни дипломатически срещи, се присъедини към американските представители вчера следобед в кръга от преговори.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес