Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Байдън с нов лапсус: Обърка Доналд Тръмп с Камала Харис (ВИДЕО)

12 юли 2024, 06:15 часа • 789 прочитания

Президентът на САЩ Джо Байдън направи поредния си лапсус, когато на пресконференция обърка Доналд Тръмп с Камала Харис.

Той заяви, че не би избрал Доналд Тръмп за вицепрезидент, ако не беше сигурен, че тя ще бъде подходяща за президент, очевидно визирайки Камала Харис. После той похвали и кариерата на Харис на сенатор, преди тя да стане вицепрезидент, и допълни, че тя се е справила добре, като е защитавала репродуктивните права на жените в последните четири години.

ОЩЕ: Клуни към Байдън: Обичам те, но ни трябва друг кандидат

Това беше втори подобен лапсус на Байдън в рамките на няколко часа. Преди това той сбърка президента на Украйна Володимир Зеленски с руския диктатор Владимир Путин.

Президентът на САЩ заяви, че е в добро здраве и че би се подложил на друго неврологично изследване, за да се провери остротата на мисълта му, ако лекарите му препоръчат това. Той сподели, че вече е преминал през три значителни и интензивни неврологични изследвания, като последно това е станало през февруари, и лекарите са му казали, че е в добра форма.

"Добре съм. Всеки ден съм на тест за моите неврологични способности посредством решенията, които взимам ежедневно", допълни той.

ОЩЕ: И Пелоси поиска Байдън да се оттегли

Байдън заяви също така, че не е вярно, че му се налага да си ляга в 20 часа. Но добави, че вместо да започва деня си в 7 часа  и да си ляга в полунощ, ще бъде по-умно ако намали темпото. Предвид отговора на въпрос на репортер какво ще направи с лапсуса за Харис, след като Тръмп вече го подиграва, отговорът на Байдън отново беше такъв, който не може да се проумее:

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес