Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Байдън: Никой президент не трябва да се кланя пред диктатори, както го прави Тръмп (ВИДЕО)

20 август 2024, 11:26 часа • 817 прочитания

Президентът на САЩ никога не бива да се „прекланя пред диктатори“ - това заяви държавният глава на Щатите Джо Байдън на 19 август, в първия ден на Националния конгрес на Демократическата партия в Чикаго.

Вицепрезидентът и кандидат на Демократическата партия Камала Харис ще говори на 22 август, последната вечер на събитието.

Още: Доналд Тръмп готов да предложи министерски пост на Мъск, ако спечели вота в САЩ?

Байдън защити Харис и атакува Тръмп по темата "Украйна"

Байдън противопостави досегашния си опит като защитник на силен съюз НАТО и свободна Украйна на този на бившия президент Доналд Тръмп, който се изказва благосклонно за руския диктатор Владимир Путин.

„Никой върховен главнокомандващ не бива да се прекланя пред диктатори“, каза Джо Байдън. „Никога не съм се прекланял“.

Байдън заяви, че ако бъде избрана за президент през ноември, Харис също ще се противопостави на автократите по света.

Още: Републиканците започват доклад за импийчмънт на Байдън

Президентът на САЩ си постави висока оценка

Защитавайки досегашната си дейност като президент, демократът подчерта подкрепата си за разширяването на НАТО и борбата на Украйна срещу пълномащабното нахлуване на Русия. „Путин си мислеше, че ще превземе Киев за три дни. Три години по-късно Украйна все още е свободна", заяви той.

Байдън каза, че администрацията му е работила за укрепване на Европа и НАТО, които при встъпването му в длъжност са били оставени „в развалини“. Той отбеляза присъединяването на Швеция и Финландия към Алианса и говори за „обединена Европа“.

Байдън спомена и за организирането на размяната на затворници между САЩ и Русия, която той определи като „една от най-сложните размени в историята“. Обеща да продължи да работи за връщането у дома на всички несправедливо задържани американци в чужбина.

Още: "По-лесна е": Тръмп се закани бързо да победи Харис

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес