Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Байдън може да приключи за 5 минути войната в Украйна, смята Зеленски (ВИДЕО)

10 юли 2023, 09:21 часа • 12639 прочитания

Украинският президент Володимир Зеленски омаловажи твърденията на бившия американски президент Доналд Тръмп, който неведнъж е заявявал, че ще сложи край на войната в рамките на 24 часа. Според лидера на Украйна настоящият държавен глава на САЩ - Джо Байдън, може да го стори за 5 минути.

"Желанието да се сложи край на войната, е прекрасно", каза Зеленски в интервю за ABC. "Но това желание трябва да се основава на някакъв реален житейски опит. Е, изглежда, че Доналд Тръмп вече е имал тези 24 часа веднъж по свое време. Ние бяхме във война, не в пълномащабна война, но бяхме във война и както предполагам, той е разполагал с това време, но сигурно е имал някакви други приоритети", заяви украинският президент, говорейки за конфликта в Донбас.

"Ако говорим за прекратяване на войната за сметка на Украйна, тоест да ни накара да се откажем от териториите си, мисля, че по този начин Байдън можеше да я прекрати дори за пет минути. Но ние не бихме се съгласили", заяви Зеленски, повтаряйки за пореден път, че е недопустимо Киев да отстъпи каквито и да е свои земи на Русия.

Президентът на Украйна се обърна и към всички американци, които са скептично настроени към продължаването на помощта за Украйна, а вместо това искат да се съсредоточат върху вътрешните проблеми.

"Оценявам тези, които казват, че сте направили достатъчно. Повярвайте ми, независимо от всичко, аз оценявам помощта. Когато става дума за думата "достатъчно", ние, украинците, не сме хора, известни с прекомерни апетити. Победата е достатъчна за нас", каза Зеленски пред ABC.

Какво още заяви украинският президент пред американската телевизия - вижте тук: Зеленски не вярва Путин да прибегне до използването на ядрени оръжия

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес