Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Атентаторът от Торонто може да е имал проблеми с жените

24 април 2018, 06:40 часа • 2785 прочитания

Задържаният като заподозрян за кървавия атентат в Торонто Алек Минасян може би е извършил ужасното деяние, защото е бил отхвърлен от жена. Тази хипотеза се появи в емисия на CBC.

Засега канадската полиция не коментира никакви възможни мотиви, освен психическо разстройство, но се оказа, че връзка в социалните мрежи LinkedIn и Facebook. В социалната мрежа, създадена от Марк Зукърбърг, мъж със същата снимка като на Минасян има конкретен пост на тема "Суперджентълменът Елиът Роджър". Елиът Роджър уби шестима души преди 4 години в Калифорния, близо до студентски кампус в Санта Барбара.

Във видео, публикувано от Роджър преди атаката му, той се оплаква гневно от многото жени, които не му обръщат внимание и го третират като човек, с когото при никакви обстоятелства не биха се целунали. Роджър пише и за мъжете, които са по-привлекателни за жените, като ги нарича "Чад", а жените, които откликват на мъжкия чар, нарича "Стейси". А в профила на Минасян в LinkedIn се появява пост, в който пише, че "бунтът срещу готините, срещу Чад и Стейси" вече е започнал, визирайки секси мъжете и жените.

Минасян е жител на едно от предградията в Торонто – Ричмънд. При атаката си той се качва на тротоара и там гази хората. Отсечката, където е извършен атентатът, е права, дълга няколко километра.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес