Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Арестуваха американец, който жигосвал сексуалните си робини

27 март 2018, 07:21 часа • 1829 прочитания

Мексиканските власти арестуваха и екстрадираха в САЩ 57-годишния Кинт Рейниър, който през 1998 основава организация с името Executive Success Program (ESP), която провежда серия от „образователни“ курсове за самоусъвършенстване, претендиращи да „реализират човешкия потенциал“.

Главната цел, както става ясно, е реализиране на печалби от Рейниър, който събира по 5 000 долара за 5-дневен курс. Най-често участниците се оказват задлъжнели и трябва да работят, за да се издължат. Подозира се, че Рейниър е поддържал и кръг от около 15-20 жени около себе си, които на практика освен негови последователки, били главно сексуални робини. Те били жигосвани с неговите инициали, трябвало да бъдат на разположение във всеки един момент за сексуалните му прищевки, предаде БГНЕС.

Още при постъпването си в организацията всяка е трябвало да даде съответна „гаранция“, т.е. някакъв компрометиращ я документ – снимки, видеозаписи и др. Точно с тях Рейниър държал своите сексуални робини покорни. Сексуалните сеанси били филмирани. След като няколко от членовете на сектата избягали, а във вестник „Ню Йорк Таймс“ била публикувана подробна статия за гуруто и неговата организация, Рейниър избягал в Мексико.

Той бе открит от мексиканските власти и арестуван в луксозна вила в курорта Пуерто Валярта. Рейниър е обвинен в сексуален трафик, изнудване, заплахи и престъпен сговор. Ако бъде признат за виновен по тези обвинения, той може да получи от 15 години до доживотен затвор. Според статия в The New York Times от 1998 г. най-малко 16 000 души са се включили в курсовете му „за самоусъвършенстване и личностна реализация“.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес