Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Арестите заради Капитолия се увеличават

15 януари 2021, 06:10 часа • 1870 прочитания

Измина повече от седмица от бунта на Капитолийския хълм - колко голям напредък постигна правоприлагането при изправянето на извършителите пред съда?

До момента са образувани над 170 преписки и 70 души са обвинени в различни престъпления, заяви Майкъл Шъруин, американски прокурор в окръг Колумбия.

Някои от повдигнатите до момента обвинения за нарушениа са "само началото" на работата на ФБР, каза той, като служители разследват "тежки престъпления", свързани с организиране на размирици и конспирации.

След седмица призиви на ФБР за помощ за идентифициране на мъжа, видян да носи знамето на Конфедерацията в Капитолия по време на бунтовете, той вече е арестуван - в Делауер, съобщава BBC. На снимките, които обиколиха целия свят, той е облечен в дънки и черен суичър и изглежда има татуировка под едното си око. Името му е Кевин Сийфрид и трябва да се яви в съда още днес.

Властите твърдят, че Ерик Гавелек Мюнчел е човекът, който е забелязан да носи сноп със "свински опашки" в сенатската зала. Той е задържан в Тенеси.

Лари Рендел Брок, който е обвинен, че е влязъл в Капитолия с бял гъвкав маншет - ограничаващо устройство, използвано от органите на реда, е арестуван в Тексас.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес