Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Американски милиардер загуби 600 милиона долара заради сексистка шега(ВИДЕО)

16 октомври 2019, 12:50 часа • 2069 прочитания

Сексистка реч на бизнесмен доведе до загуби от над 600 милиона долара за компанията на американския милиардер Кенет Фишър, “Fisher Investments“, съобщава Bloomberg.

По време на конференция в Сан Франциско миналата седмица, 68-годишният финансист сравнява работата с клиенти в своята област със съблазняването на жена. Гостите на събитието не оценили "шегата" и счели думите му за "сексистки".

Свидетелство за тези пиперливи шеги - са думите на Алекс Чалекиян, основателят на Lake Avenue Financial, който присъствал в залата. След като излезе на сцената, разказва Чалекиян, Фишър сравни процеса на набиране на средства с предлагането на жени за секс.

"Парите, сексът, това са двете най-частни неща за повечето хора", каза той във връзка с привличането на нови клиенти."Това е все едно да отидете при момиче в бар ... да отидете при жена в бар и да кажете, ей, искам да говоря за това, което е в панталоните ви."

Алекс Чалекиян казва, че е „отвратен“ от „абсолютно ужасяващите“ коментари на бизнесмена Фишър, и затова публикува видео за реакцията му в Twitter, съобщава news.com.au.

В него той твърди, че гуруто за управление на парите също е направил препратка към "Джефри Епщайн - наричайки го педофил“, говори за „гениталии“, „какво ти е в панталоните“ и „спъване на киселина“ и други неподходящи коментари.

Думите на Чалекиян се потвърждават и от според аудиозапис на речта на Фишер на конференцията, получен от CNBC.

Избухнал скандал, след който инвеститорът трябвало да се извини за своето изявление.

Вследствие на критиките щатът Мичиган оттегли от „Fisher Investments“ пенсионни инвестиции в размер на 600 милиона долара, намиращи се под управлението на фонда.

Пенсионният фонд в щата Филаделфия също планира да изтегли от управлението му 54 милиона долара. Възможност за разтрогване на отношенията с фонда обмисля и още една компания, както и държавният пенсионен фон на щата Флорида, поверил на „Фишър Инвестмънтс“ 500 милиона долара.

Американският инвестиционен аналитик Кенет Фишър, основава компанията Fisher Investments и в момента управлява богатство в размер на 112 милиарда долара. Той е доста противоречива личност и в бизнес средите е познат като арогантен и агресивен партньор, пише NewZeland.co.nz.

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес