Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Американски конгресмен предизвика гняв заради коледна снимка с оръжия (СНИМКА)

06 декември 2021, 06:50 часа • 1836 прочитания

Американски конгресмен се сблъска с лавина от критики и гняв, след като публикува коледна снимка на семейството си, позиращо с автомати във военен стил, само няколко дни след смъртоносна стрелба в училище, предаде Би Би Си.

Представителят на републиканците от Кентъки конгресмен Томас Маси публикува снимката в Туитър с надпис: "Дядо Коледа, моля те, донеси боеприпаси". Постът беше осъден от множество семейства, засегнати от насилие с огнестрелно оръжие, както и от личности от двете основни политически партии в САЩ.

След полемиката Маси ретуитна послания за подкрепа, а също и такива, които го критикуват и директно се включи в дискусията с няколко потребители на Twitter, които заявиха, че е безчувствен.

 

Снимката беше публикувана дни след стрелбата в училище в Мичиган, при която загинаха четирима тийнейджъри, а седем души бяха ранени, след като 15-годишен ученик стреля с оръжието на баща си.

Родителите на заподозрения в стрелбата тийнейджър са обвинени в непредумишлено убийство за това, че не са обърнали внимание на множество предупредителни знаци преди трагедията. Те не се признаха за виновни.

Това е последната от поредицата стрелби в САЩ, които доведоха до ожесточени дебати относно правата и законите за притежание на оръжия. Семействата на ученици, убити при предишни стрелби в училища, заклеймиха поста на конгресмена.

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес