Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Американски дипломати „разпитаха” 3-месечно бебе

17 април 2017, 11:43 часа • 1749 прочитания

Служители на американското посолство в Лондон разпитаха потенциален терорист, който се оказа 3-месечно бебе, след като дядо му задраскал погрешно квадратче във въпросника за получаване на виза, съобщи британският The Guardian. 

Изданието пише, че дядото на Харви Кениън-Кейрънс по погрешка отговорил с „да” на въпрос „Имате ли отношение към терористична дейност, шпионаж, саботаж или геноцид?”. След това невръстният Харви бил извикан на разговор в посолството на САЩ.

„Не можах да повярвам, че не са видели, че това си е чисто и просто грешка и че 3-месечно дете не може да причини зло на никого”, цитира вестникът 62-годишншя Пол Кениън, който искал да отиде с внука си на почивка във Флорида.

Харви обаче се държал безупречно по време на „разпита и нито веднъж не заплакал”. Дядото бил изненадан от липсата на чувство за хумор у американските служители.

Като резултат от грешката семейството трябвало да похарчи още 3000 паунда за издаване на нови визи след първия отказ. Кениън нарече грешката си „много скъпа”.

Росита Илкова
Росита Илкова Отговорен редактор
Новините днес