Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Американска дигитална медия, спечелила "Пулицър", на практика фалира

21 април 2023, 08:00 часа • 1809 прочитания

Отличената с награда "Пулицър" дигиталната медийна компания "БъзФийд" (BuzzFeed) закрива новинарското си подразделение и съкращава около 15 процента от персонала си, съобщава БТА. 

Във вътрешна записка до персонала съоснователят и главен изпълнителен директор на медията Джона Парети посочва, че съкращения ще засегнат екипите в множество дейности, включително създаване на съдържание и техническа и административни услуги, според медийни публикации. "БъзФийд" обмисля и съкращения на някои международни пазари. 

Парети посочва в записката, че е взел решение за свръхинвестиции в новинарското подразделение, но не е осъзнал достатъчно рано, че липсва финансовата подкрепа, необходима за поддържане на операциите, отбелязва Асошиейтед прес. 

Преди броени месеци дигиталната медия съобщи, че ще съкрати 12 процента от персонала си заради влошаващите се икономически условия. 

Основана през 2006 г. от Перети и популярна първоначално с класациите и онлайн въпросниците си, "БъзФийд" впоследствие се утвърди като медия със сериозно новинарско съдържание и през 2021 г. спечели награда "Пулицър" за международни репортажи. 

Международно изследване: Независимите медии в България страдат, но има и успешни примери

 

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес