Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Alibaba ще помага на Тръмп

10 януари 2017, 09:29 часа • 1569 прочитания

Собственикът на китайския онлайн гигант Alibaba Джак Ма обеща да създаде 1 милион нови работни места в Съединените щати. Това съобщи самият Доналд Тръмп след среща между двамата.

Alibaba смята да се съсредоточи главно върху Средния Запад в страната, а главните стоки, които ще бъдат акцент на търговията ще бъдат дрехи, вино и плодове.

"Ще се съсредоточим изцяло върху малкия бизнес в САЩ. Говорихме за подкрепа, която ще засегне над 1 милион души в страната. Става думи най-вече за производство на земеделски култури в малки предприятия, които ще се изнасят в Азия чрез платформата на Alibaba", сподели Ма пред репортери.

Разговорите между Тръмп и Ма се проведоха на фона на обтегната икономическа обстановка между Китай и новоизбраният президент на САЩ. Според Джак Ма обаче тези противоречия трябва да се изгладят, а страните да работят съвместно, съобщава BBC.

"Диалогът между двете страни трябва да бъде по-лесен и достъпен. Няма нужда от преиграване в тази ситуация. Ако Китай и САЩ желаят да вървят напред, то те трябва да работят заедно", коментира още Ма.

Кирил Хараланов
Кирил Хараланов Отговорен редактор
Новините днес