Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

4 дни след рухналия блок във Флорида още търсят оцелели

28 юни 2021, 07:50 часа • 1584 прочитания

Спасителните служби заявиха, че не са „изгубили надежда” за откриване на оцелели под развалините на срутения жилищен блок във Флорида преди четири дни, пише БГНЕС. Повече от 150 души все още са в неизвестност, като за други девет е потвърдено, че са загинали. До момента са идентифицирани само четири от жертвите. Причината за колапса остава неясна.

В събота беше публикуван доклад на инженери от 2018 г., в който се подчертава, че при строежа на сградата е допусната „голяма грешка" в оригиналния дизайн на 12-етажната крайбрежна сграда. Според данните в доклада строителите са възпрепятствали оттичането на вода от основата на сградата. В неделя спасителните екипи оповестиха, че все още се надяват да намерят оцелели под руините. Екипите работят стабилно, откакто сградата се срути и към тях сега се присъединиха спасители от Израел и Мексико.

Първоначалните усилия обаче бяха забавени от пожар в отломките, който вече се смята за овладян. Началникът на пожарната в Маями-Дейд Алън Комински призна, че все още са изправени пред „изключително трудна ситуация“, но няма да се откажат. "Нашите спасителни екипи работят без да спират и правят всичко, което могат, претърсвайки всяка област, всеки въздушен джоб с надеждата да открият живи оцелели”, каза той пред репортери.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес