Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

24 души са починали след прием на кокаин с отровни примеси в Аржентина

05 февруари 2022, 08:22 часа • 2085 прочитания

24 души на възраст между 21 и 58 години са починали след употреба на кокаин с отровни примеси, купен от дилъри в бедния квартал „Лома Ермоса“, на около 40 км от центъра на аржентинската столица Буенос Айрес, съобщават местните власти.

Други 23 души все още са в болница, след като са употребили от дрогата, съобщават от здравната служба. Осем от хоспитализираните са в тежко състояние и са на механична вентилация.

Повечето от починалите са открити мъртви далеч от мястото на продажбата на дрогата, 12 от тях у дома, а двама са били на път, като не са успели да стигнат навреме до болница поради внезапния ефект от замърсения наркотик. Много от тях са получили сърдечни пристъпи.

Трима души са били изписани, но се е наложило да бъдат хоспитализирани отново, след като са приели още кокаин, заяви министърът на здравеопазването на провинцията Николас Креплак.

Повече от 200 други души са потърсили медицинска намеса след употребата на веществото, като са представили симптоми с различна степен на тежест.

 

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес