Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Войници на Израел нахлуха в офис на Al Jazeera (ВИДЕО)

22 септември 2024, 07:03 часа • 1915 прочитания

Катарската телевизия „Ал Джазира“ съобщи, че израелските сили са нахлули в офиса ѝ в Рамала на окупирания Западен бряг и са издали заповед за 45-дневно затваряне.

„Има съдебно решение за затваряне на „Ал Джазира“ за 45 дни“, каза израелски войник на ръководителя на бюрото на „Ал Джазира“ на Западния бряг Уалид ал-Омари, съобщи телевизията, цитирайки разговора, който е предаван на живо.

„Моля ви да вземете всички камери и да напуснете офиса в този момент“, посочи войникът, цитиран от АФП. На кадрите се вижда как тежко въоръжени и маскирани войници влизат в офиса.

Телевизионният оператор заяви, че войниците не са посочили причина за заповедта за затваряне на офиса.

Това е поредното израелско действие срещу „Ал Джазира“.

Миналата седмица израелското правителство обяви, че отнема журналистическите пълномощия на журналистите на „Ал Джазира“ в страната, четири месеца след като забрани на канала да работи на територията на Израел.

Спирането не е засегнало излъчванията от Западния бряг или Ивицата Газа, откъдето „Ал Джазира“ все още отразява войната на Израел с палестинските бойци.

ОЩЕ: Бъдещето на Ивицата Газа: Израел е разгромил "Хамас", но може ли да я унищожи? 

Израелските военни многократно са обвинявали журналистите от катарската мрежа, че са „агенти на терористи“ в Газа, свързани с Хамас или неговия съюзник Ислямски джихад.

Ал Джазира отрича обвиненията на израелското правителство и твърди, че Израел системно насочва вниманието си към нейните служители в Ивицата Газа, предава БГНЕС.

още: Израел цензурира Асошиейтед прес - спря пряко излъчване от Газа 

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес