Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Судан свалиха товарен самолет с руснаци на борда

21 октомври 2024, 20:31 часа • 2592 прочитания

Руското посолство в Судан заедно с властите на страната изяснява обстоятелствата около катастрофата на товарен самолет, който може да превозва руски граждани. Това съобщиха руски медии.

„Представители на Силите за бързо реагиране съобщават чрез социалните си мрежи, че в западната част на Судан е бил свален товарен самолет, в екипажа на който, според тяхната версия, е имало руски граждани. От своя страна посолството е във връзка с властите на Судан, предприема всички необходими действия за изясняване на обстоятелствата около този инцидент“, се казва в съобщението на руската дипломатическа мисия в канала Telegram.

Още: Заради бомбена заплаха: Самолет на Air India кацна принудително в Канада

„Ситуацията се усложнява от факта, че зоната на катастрофата се намира в разкъсвания от битки Дарфур“, се посочва в съобщението.

Вече се появи версия, че самолетът Ил-76 е свален от сепаратисти, които всъщност са чакали оръжейна доставка от него и са направили грешка. На мястото, където се е разбил самолетът, са намрени документи, сочещи, че един от загиналите е главният инженер на Airline Transport Incorparation FZC Виктор Гранов:

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес