Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Туарегите бяха 1000, пленените ще откупим: Z-пропагандистка с нови детайли за разбитите вагнеровци в Мали (СНИМКИ и ВИДЕА)

29 юли 2024, 11:11 часа • 2724 прочитания

Трети ден руските военни кореспонденти и Z-пропагандисти преживяват тежко разбитите части на ЧВК "Вагнер" в Мали. Леят се обяснения какво се е случило и взаимно се ободряват, че ще се вземат поуки. 

Още: Кървава смърт застигна десетки вагнеровци в Мали (ВИДЕО)

Този път детайли около станалото дава Z-пропагандистката Арзу Мамедова в своя канал в Telegram. Ето какво пише тя дословно:

"Днес момчетата разказаха какво наистина се е случило:

Пътувала е колона от наши бойци и малийски военни. Това е бил разузнавателен взвод.

Туарегите са били около 1000. Направили са засада, сложили са експлозиви и са използвали РПГ и минохвъргачки.

Два хеликоптера са излетели на помощ, но са били свалени, екипажите им са оцелели.

Точният брой на загиналите не е ясен. Цифрата варира от 20 до 80 убити."

Нататък Мамедова също така потвърждава, че сред убитите е администраторът на телеграм канала GREY ZONE Никита Федянин. Z-каналите плачат: При засадата на туарегите в Мали е убит известен руски наемник

Тя уверява, че всички пленени вагнеровци до сутринта са били освободени - ЧВК "Вагнер" има практика да откупува своите наемници за добри суми. В отделна публикация тя добавя, че обменът е станал много бързо и пленниците дори не са били измъчвани, даже са им позволили да изпушат по цигара.

Не е бил освободен обаче командирът на взвода с позивна "Лотос". "За него не дават информация. Намекват, че са го екзекутирали, но все още няма потвърждение. Надяваме се да е жив", пише пропагандаторката и допълва, че информацията за него се проверява.

Накрая призовава: "Тези, които устроиха засадата, организаторите и техните сътрудници трябва да бъдат унищожени без изключение!!"

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес