Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След разгрома на "Вагнер" в Мали, туарегите се снимаха с украинското знаме: Kyiv Post

29 юли 2024, 17:00 часа • 1812 прочитания

Снимка, на която бунтовниците туареги от Мали позират с украинското знаме, публикува Kyiv Post. Вероятно по този начин те са искали да засвидетелстват благодарността си към Украйна, чиито специални сили преследват ЧВК "Вагнер" и в Африка, пише изданието.

Източници на Kyiv Post от Силите за отбрана и сигурност на Украйна са потвърдили автентичността на снимката. Нещо повече - те са уверили, че кадърът е направен именно след последната успешна засада, при която загинаха десетки вагнеровци.

Припомняме, че говорителят на Главно разузнавателно управление на Украйна вече заяви, че украинските разузнавачи са имали участие в атаката най-малкото с предоставяне на необходимата информация, но не пожела да разкрие подробности. Продължението следва: Украинското разузнаване намекна как е участвало в разгрома на вагнеровците в Мали

Снимка: Kyiv Post

Междувременно източник от руското военно министерство е съобщил за телеграм канала SHOT, че всички пленници от "Вагнер", заловени в резултат на засадата, вече са били откупени.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес