Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Полицията в ЮАР издирва крокодили-бегълци

04 март 2021, 14:40 часа • 3081 прочитания

Южноафрикански полицаи в четвъртък са били на лов за крокодили, след като неизвестен брой влечуги са избягали от търговска ферма за разплод в южната част на страната, съобщиха природозащитници, предаде АФП.

Млади нилски крокодили с размери 1,2-1,5 метра се измъкнаха от ферма в Кейп Уайнландс, на 150 километра източно от Кейптаун.

Полицията е създала "специален екип", който да се справи с бягството, съобщи правителственият консервационен отдел CapeNature.

Джеймс-Брент Стян, говорител на провинциалното министерство на околната среда на Западен Кейп, заяви пред Франс прес, че фермерът в сряда сутринта " разбрал, че има дупка в оградата и неизвестен брой крокодили са избягали".

Полицията, местните природозащитни органи, собствениците на земи и фермерът претърсват района около река Брийд, която тече близо до фермата, каза той. До момента са открити двадесет и седем от младите крокодили.

Усилията за залавяне на бегълците предполагат поставяне на "хуманни капани" на бреговете на реката с примамка вътре, за да привлекат животните, каза Разина Омар, главен изпълнителен директор на CapeNature.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес