Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пожар погълна тълпа от хора след катастрофа с цистерна в Нигерия (ВИДЕО)

16 октомври 2024, 14:28 часа • 533 прочитания

Цистерна с гориво избухна през нощта в Северна Нигерия, убивайки най-малко 94 души, които се втурнаха към мястото на инцидента, за да съберат изтичащия бензин. Новината съобщава BBC.

Много от жертвите са изгорени до неузнаваемост. Телата са били покрити с клони на дървета, за да ги предпазят от зяпачи. Масово погребение е планирано за по-късно в сряда.

Инцидентът

Катастрофата е станала в град Маджия в северния щат Джигава около 23:30 местно време. Цистерната с гориво е идвала от Кано и се е насочвала към Нгуру в щата Йобе, когато шофьорът загубил контрол над превозното средство. 

Огънят е обхванал обърнатото превозно средство, което е било отцепено от полицаи след катастрофата.

„Опитахме всичко възможно да попречим на хората да отидат до превозното средство, за да си вземат бензин, но въпреки че отцепихме района, бяхме победени и докато хората си взимаха гориво, избухна огън“, каза говорителят на полицията пред BBC. ОЩЕ: Взрив на цистерна уби 16 души в Хаити

Има и ранени

Петдесет души са ранени при експлозията са откарани в болница в близкия град Рингим в щата Джигава и са в критично състояние. Водачът, който не е пострадал, е задържан, докато полицията извършва оглед. ОЩЕ: Огромен брой жертви при потъване на лодка в Нигерия (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес