Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Отвлякоха бивш премиер на Либия

14 август 2017, 08:12 часа • 1036 прочитания

Али Зейдан, който бе премиер на Либия между 2012 и 2014 година, е бил отвлечен от неизвестни лица в Триполи през нощта срещу понеделник, съобщи телевизионният канал "Ал Арабия".

По информация на телевизията въоръжени лица нахлули в хотел в центъра на града, където се намирал политикът, заловили го и го отвели в неизвестна посока, съобщи БГНЕС.

През октомври 2013 година Зейдан бе отвлечен точно по същия начин от бойци на Оперативния щаб на либийските революционери, които твърдяха, че са действали по заповед на Главната п рокуратура. Няколко часа по-късно министър-председателят бе пуснат.

След свалянето и убийството на диктатора Муамар Кадафи, Либия се потопи в многобройни междуособици. През 2012 година със всенародно гласуване бе избран Всеобщ национален конгрес, който назначи Зейдан за премиер. Сега в страната има едновременно три управляващи структури: Правителство на националното съгласие в Триполи, непризнатото от международната общност правителство на националното спасение в град Мисурата, има и т.нар. източен кабинет от министри, лоялни на Камарата на представителите -избраният постоянен парламент, заседаващ в Тобрук и признат от международната общност.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес