Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Откриха нова вероятна отломка от изчезналия малайзийски боинг

23 март 2016, 08:49 часа • 2676 прочитания

Отломка, която е възможно да принадлежи на изчезналия през март 2014 година малайзийски Boeing 777, е открита в ЮАР. За нейното изучаване са изпратени експерти от Малайзия, съобщава Reuters.

Отломката е открита на южния бряг на ЮАР, недалеч от гр. Мосел Бей. Смята се, че става дума за парче от качулката на двигателя. В близко време се планира да бъде проведена експертиза на открития предмет.

В началото на март бе съобщено за откриването на отломка недалеч от бреговете на Мозамбик, която може да е част от изчезналия боинг. Откритият детайл вероятно е част от хоризонталния стабилизатор.

През юли 2015 година на брега на остров Реюнион, на 700 км от Мадагаскар, беше открит друг детайл от самолета. На отломката е съхранена маркировката "657BB", което според техническото описание на Boeing 777, съответства на елерон закрилка.

През август същата година международна следствена група окончателно потвърди, че откритата на остров Реюнион отломка от крило е принадлежала на изчезналия малайзийски боинг, следващ рейс MH370.

На 8 март 2014 година самолет Boeing 777 на авиокомпания Malaysia Airlines, извършващ рейс MH370 по маршрут Куала Лумпур – Пекин, изчезна от екраните на радарите. В резултат на няколко издирвателни операции самолетът така и не е открит.

На борда на лайнера са се намирали 227 пътници и 12-членен екипаж. През януари 2015 година всички намиращи се на борда на лайнера официално бяха признати за загинали.

 

Антония Михайлова
Антония Михайлова Отговорен редактор
Новините днес