Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нетаняху: Израел няма да допусне атаки срещу ивицата Газа

27 май 2018, 17:31 часа • 1525 прочитания

"Армията за отбрана на Израел (АОИ) работи денонощно, за да предотврати атаките срещу еврейската държава по ивицата Газа." Израелският премиер Бениамин Нетаняху откри с това изявление седмичната среща на израелското правителство, съобщи БГНЕС.

"Ние няма да толерираме атаки срещу нас на територията на сектора Газа, обеща министър-председателят. „Израелската армия и силите за сигурност работят денонощно, за да защитят Израел, за да защитят гражданите и границите на Израел.“ Нетаняху информира министрите за снощното нападение на израелските ВВС по позиции на групировката ХАМАС в южната част на ивицата Газа, както и за днешното нападение над наблюдателен пост на радикалното палестинско движение.

По-рано днес израелски танк порази позиция на на ХАМАС в ивицата Газа в отговор на разполагането на противопехотни мини, като уби двама палестинци.

В нощта на 26 май изтребители от израелските военновъздушни сили (ВВС) нанесоха удар по позиции на групировката ХАМАС в южната част на Ивицата Газа. Според армията тази атака е извършена в отговор на инцидент, при който по-рано същия ден няколко подозрителни лица са проникнали през границата в опит да ударят израелска отбранителна инфраструктура.

На 30 март в сблъсъци с израелски войници на границата на Израел и Ивицата Газа загинаха 114 палестинци, над 13 000 души бяха ранени или отровени от газ.

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес