Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Халифа Хафтар предупреди, че граждански полети до Либия може да пострадат

24 януари 2020, 06:50 часа • 2391 прочитания

Силите на либийския военачалник Халифа Хафтар в Либия заплашиха да ударят цивилни самолети, летящи над столицата Триполи, обявявайки града и околностите му за "зона без полети", съобщи турският вестник "Дейли Сабах", предаде БГНЕС.

Международно признатото правителство на Либия съобщи по-рано, че отново е отворило "Митига" - единственото функциониращо летище в Триполи, след почти ден на затваряне, след като към него бяха изстреляни ракети.

"Митига", което се намира източно от центъра на Триполи, многократно е било атакувано през последните месеци, което е принуждавало летищните власти да спират полетите за няколко часа. В такива случаи полетите са отклонявани до летище "Мисрата" извън Триполи.

Правителството в Триполи заяви, че възобновява въздушния трафик в "Митига" и осъди заплахите на съперниците като "умишлено военно престъпление".

"Правителството на [GNA] напомня на международната общност за нейните отговорности по отношение на международните споразумения, свързани с безопасността на гражданската авиация, летищата и всички граждански инсталации", гласи съобщение на властите в Триполи.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес