Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Да оцелееш на 11 септември, за да бъдеш убит от терористи в Африка

18 януари 2019, 06:30 часа • 5856 прочитания

Американски бизнесмен, оцелял при атентатите срещу Световния търговски център в Ню Йорк на 11 септември, 2001 година, е бил убит при терористичните нападения срещу луксозен хотел в столицата на Кения преди 2 дни. Джейсън Спиндлър е една от 21 жертви на атакувания от терористи хотел, потвърдиха неговите роднини, предаде БГНЕС.

На 11 септември, 2001 година, 40-годишният бизнесмен от Хюстън, Тексас закъснял за работа в Световния търговски център и точно излизал от метрото, когато видял първата кула да пада. Той помогнал да бъдат изведени пострадали от кулите-близнаци, а месеци след това се присъединил към Корпуса на мира.

Два дни след атаката в Кения, в неизвестност все още се водят 50 души. Повече от 700 гости на хотела са били евакуирани по време на 20-часовата обсада на района, приключила в сряда сутринта.

Часове след като всички терористи са били елиминирани стана ясно, че дългогодишен служител на британските спец-служби е помогнал да бъдат обезвредени терористите в хотела. Повече подробности около участието му и дали е бил гост на атакувания хотел обаче не се съобщават.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес