Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Южнячки

03 февруари 2012, 08:14 часа • 2531 прочитания

Действието в “Южнячки” се развива в Мисисипи през шейсетте години, а в главната роля е Ема Соун (звездата от големия хит Zombieland). Тук тя играе Скийтър, момиче от южняшкото общество, което се завръща от колежа и възнамерява да стане писателка. Но когато решава да интервюира чернокожи жени, прекарали живота си в служба на богати южняшки семейства, тя преобръща живота на приятелите си – и на цялото градче в Мисисипи.

Номинираната за „Оскар” Вайола Дейвис („Яж, моли се и обичай”) играе Ейбълийн, икономката на най-добрата приятелка на Скийтър, която първа излива чувствата си – и хвърля в смут затворената чернокожа общност.

Въпреки че старите приятелства на Скийтър висят на косъм, двете с Ейбълийн продължават сътрудничеството си и скоро още жени се решават да споделят историите си – а както се оказва, имат много за разказване.

Постепенно се зараждат необичайни приятелства и се оформя нова женска общност, но не и преди всеки в градчето да си каже думата, когато неволно – и неохотно – се оказва въвлечен в бурните промени.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес