Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Концерт на ЕВА Квартет

18 януари 2012, 08:15 часа • 1295 прочитания

С настъпването на новата 2012 година ще обогатим нашата културна програма с концерт на най-изящните български гласове от ЕВА КВАРТЕТ. Сърдечно ви каним да станете част от това незабравимо събитие на 18 януари 2012 от 19.30 часа в Gemeindesaal der Ev. Erlöser-Kirchengemeinde Bad Godesberg. По традиция ще поднесем на нашите гости българско вино.

Ева Квартет е българска певческа формация за фолклорна музика. Създадена е от четири певици от световно известния хор „Мистерията на българските гласове“.

Репертоарът на „Ева квартет“ се състои от обработки на народни песни, писани специално за тях, както и от автентични народни песни. Изпълняват и творби на изявени български композитори като Филип Кутев, Красимир Кюркчийски, Стефан Мутафчиев, Николай Кауфман. Голямо значение четирите певици отдават и на църковно-славянската музика.

Квартетът е основан през 1996 г., две години след като певиците се запознават на конкурс на „Мистерията“, на който и четирите са одобрени. Първият им успех е през 1998 г., когато швейцарският продуцент Марсел Селие включва четири техни песни в четвъртия компактдиск от поредицата „Le Mystere Des Voix Bulgares“. Друго постижение е включването на песента „Радке, мама, Радке“ в сборния албум със световна етно музика „Spiritus“, издаден от PolyGram. Благодарение на него „Ева квартет“ се нарежда до световноизвестни имена като Дийп Форест, Андреа Бочели и Горан Брегович.

Валентин Стоев
Валентин Стоев Отговорен редактор
Новините днес