Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Видео

Моят зелен град зависи от мен. Моят зелен град зависи и от теб

Грижата за природата е ангажимент на всеки от нас. Посади дърво, почисти тревата, изхвърли отпадъците на правилното място, покажи на децата как да се грижат за природата. Този призив отправиха водещите на Българската национална телевизия Елица Димитрова, Иво Никодимов и Юлия Стефанова в рамките на кампанията „Моят зелен град“. През тази година Actualno.com е част от „Моят зелен град“ като медиен партньор и се включва в призива: „Бъди зелен не само за един ден“.
Инициативата „Моят зелен град“ е факт благодарение на Coca Cola.

“Моят зелен град“ стартира през 2008 г., а основната цел на кампанията е опазването на природата в големия град. Кампанията се организира от системата на Кока-Кола в България, в партньорство с Българското дружество за защита на птиците и Екопак България. Тя има за цел да популяризира грижата за околната среда като неизменна част от ежедневието на всеки отделен човек и на обществото като цяло.
През годините в „Моят зелен град“ се включват редица неправителствени организации, партньори и хиляди доброволци. В резултат на техните дейности до момента са почистени близо 2 км от Перловската река в София, спестени са над 16 000 кг. въглероден диоксид, събрани са разделно над 2 500 чувала отпадъци, посадени са над 350 дървета и са построени и обновени над 300 пейки, детски съоръжения и кътове за отдих в 23 града на България. През 2015 г. става факт и първата гора в рамките на инициативата.

Реклама
Реклама
Новините днес