Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Главчев: Напоследък се говори има или няма държава - ние показваме, че има (ВИДЕО)

27 септември 2024, 12:18 часа • 255 прочитания

"Напоследък много се говори има или няма държава - то от всички зависи да има или не, не само от служебното правителство. Ние правим каквото можем в тази област, но всичко е държава - и съдебната власт, и местната власт по-надолу."

Това коментира преди началото на днешното правителствено заседание премиерът Димитър Главчев. Той разказа на министрите за посещението си на срещата на върха на ООН в Ню Йорк заедно с външния министър Иван Кондов.

"Президентът Румен Радев все още присъства на Общото събрание на ООН, което показва серизоното отношение на страната ни към тези теми. От всички зависи дали има или няма държава, не само от служебното правителство. Хората не правят разлика кой не си е свършил работата. Срещнахме се с българската общност в едни от най-големите градове, населени с българи, за да видим как върви подготовката за предстоящите избори. И при тях се забелязва всъщност ниската избирателна активност. Призовах ги и тях, както и тук призоваваме хората, за по-висока избирателна активност. Трябва да се гласува масово", коментира още Главчев.

Още: Служебният премиер се надява да не останем без машинен вот

По думите му ако се гласува по-масово, възможностите за т.нар. изкривен вот са по-малки. "Дори и някой да успее да се промъкне с такъв вот въпреки нашите големи усилия, това ще бъде елиминирано с по-висок вот", подчерта Главчев.

По повод организацията на вота и съмненията в неговата честност, премиерът обърна внимание: "Ние продължаваме с нашите усилия да показваме, че има държава. В синхрон с това всеки един министър, който види, че има някакви изяви в медийното пространство, в които се пораждат съмнения, веднага трябва да се реагира и да се опровергава. Трябва да имате бърза реакция, а не да чакате какво ще се случи. Нямаме много време, действаме на високи обороти".

Още: "Да предотвратим опорочаването на изборите": Служебният кабинет с предложения към ЦИК

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес