Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Турция проговори за задържането на руските журналисти

04 декември 2020, 16:57 часа • 2667 прочитания

Журналистите от руския телевизионен канал НТВ са задържани в Истанбул поради липса на акредитация. Източник от турското външно министерство призна това пред ТАСС.

"Те бяха задържани от полицейски служители в момента, когато снимаха. По време на проверката се оказа, че нямат разрешение за снимки", каза източникът на агенцията.

Той каза още, че турските полицейски служители са задържали журналистите близо до сградата, където се намира компанията "Baikar Savunma", специализирана в производството на турски безпилотни летателни апарати (БЛА).

В същото време от турското външно министерство добавиха, че нямат информация в кой полицейски участък са отведени служителите на НТВ.

Руското външно министерство съобщи, че на 3 декември руските журналисти в Истанбул са спрели да комуникират. От министерството заявиха, че „последният път, когато са имали пълен контакт с тях, е било в четвъртък, по време на което руснаците съобщили, че са задържани от неизвестни лица и са отведени някъде“.

По-рано телевизионната компания заяви, че връзката с техните служители е прекъсната, след като са уведомили редакцията за задържането им от полицията в предградие на Истанбул.

Руското посолство в Турция и руското генерално консулство в Истанбул от своя страна поддържат връзка с турските власти, изяснявайки информацията за инцидента.

Още: Руски журналисти изчезват безследно след арест в Турция

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес